Ihmiset

Leena LarvaNAISTENTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRI LEENA LARVA
Leena Larva
on naistentautien erikoislääkäri ja Aino Klinikat Oy:n toimitusjohtaja. Hänen osaamisalueitaan ovat erityisesti ikääntymisen aiheuttamien oireiden, kuten naisilla vaihdevuosien, hoito sekä vanhenemisongelmat ja lantionalueen kiputilat.

Leena Larva erikoistui synnytyksiin ja naistentauteihin 1989 Tampereella. Yksityislääkärinä hän on toiminut Helsingissä, Tampereella ja Valkeakoskella. Omalla äidillä diagnosoitu osteoporoosi herätti kiinnostuksen vanhenevan ihmisen muutoksiin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Myöhemmin mielenkiinnon kohteiksi tulivat myös lantion alueen psykosomaattisten kipujen diagnosointi ja hoito.

Kiinnostus johti vuonna 1994 julkaistuun videoon ”Vaihdevuodet – täyttä elämää”, johon Leena Larva dokumentoi kymmenen naisen haastattelun siitä, miltä vuosien mukanaan tuomat muutokset tuntuvat. Video editoitiin myöhemmin materiaaliksi Leena Larvan kirjoittamaan naisen ikääntymistä käsittelevään tietokirjaan ”Ikinainen” (Pohjoinen 1997).

”Ikimies” (Otava 2004) syntyi yhteistyössä Heikki Takalan kanssa. Myös sen pohjalla on ikääntyvien miesten haastatteluista kertynyt materiaali ja siitä syntynyt video ”Ikimies”. Kirja on keski-ikäisen miehen helppolukuinen, elämänläheinen, uusia ideoita tarjoava ja positiivinen henkiinjäämisopas.

Leena Larva syntyi Helsingissä ja eli lapsuutensa ja nuoruutensa Mouhijärvellä, Selkeellä. Leena Larvan isän suku sijoittuu Metsäkansan Ainolan maisemiin. Ainolassa kiteytyy Aino Klinikoiden palvelut ja hoitofilosofia. Leena Larvan sujuva venäjän kielen osaaminen ja kiinnostus taiteisiin ovat perua ensimmäisestä avioliitosta pietarilaisen kuvanveistäjä Eduard Agajanin kanssa.

SAUNATERAPEUTTI® KAISU MOKKILA
Kaisu Mokkila, koulutettu hieroja (ammattinimike, joka on suojattu ja valvottu Valverin toimesta), jäsenkorjaaja, kuppari, perinnevihdottaja ja Saunaterapeutti® palvelee Metsänkansan Ainolan tiloissa.

Kaisu on toiminut yrittäjänä vuodesta 2006. Saunottanut Helsingin Kotiharjun saunalla 2007-2012, Valkeakosken Kellarisaunassa vuokralla 2012-2014 ja Pappilanniemen kurssikeskuksen saunalla 2014-2017 sekä vuokralla Metsänkansan Ainolassa 2017-

Tiedustelut ja hoitoaikojen varaukset:
Kaisu Mokkila
Hoitola Tasapaino
040 727 8710
kaisu@hoitolatasapaino.fi
www.hoitolatasapaino.fi