Galleria Aino

GALLERIA AINO

Taiteesta nauttiminen sekä taiteen tekeminen vaikuttavat myönteisesti terveyteen. Museoissa ja taidenäyttelyissä käynnit edistävät hyvinvointia ja avaavat mieltä. Ihminen on kokonaisuus ja sen vuoksi taide on tärkeä osa Aino Klinikoiden hyvinvointipalveluita.

Galleria Aino perustettiin vuonna 2002. Se toimii Metsäkansan Ainolassa Valkeakoskella ja vuodesta 2007 lähtien myös Helsingin Mechelininkadulla. Galleria Aino esittelee yli 50-vuotiaiden taitelijoiden töitä. Galleria haluaa korostaa taiteen tekemisen kypsymistä iän mukana – ikä lisää elämän kokemukseen perustuvaa oivallusten syvällisyyttä.

Galleria Ainon avajaistaiteilija oli Ida Somma, joka loi täydellisen taiteilija-uran 75 ikävuoden jälkeen. Muista esillä olleista taiteilijoista mainittakoon Marja-Liisa Mäki-Penttilä, Riitta Mäkelä, Marja-Liisa Pitkäranta, Seija Rusko, Tarja Rusko, Mauno Kivioja, Hannu Teriö, Liisa Juhantalo sekä Kyllikki Paananen. Valkeakosken Galleria Aino jatkaa kesällä 2011 Mauno Kiviojan juhlanäytelyllä. Mechelininkadun Galleria Ainon kuraattorina toimii keväästä 2010 kuvataiteilija Marjatta Hanhijoki.

Taide on vahvasti läsnä myös Metsäkansan Ainolan pihapiirissä. Tulijaa tervehtivät Mauno Kiviojan veistokset. Pääsisäänkäynnin tasanteelle on rakennettu puolikas klassista labyrinttia, jossa kulkeminen tasapainottaa mieltä. Piha-alueella Helena Kantinkosken suunnittelema Zen-puutarha kutsuu rauhoittumaan ja Marianne Pradon pitkospuulabyrinttia voi kulkea yhdessä ystävän kanssa.

Kuvassa Aino Klinikan nimikko teos. Se on tiilisavi-variantti Mauno Kiviojan teoksesta ”Hääyö”

Tutustu taiteilijoihin ja näyttelyihin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.