Galleria Aino

TULE HYVÄ KAKKU

Sirkka Könönen
31.12.2016 – 31.3.2017

GALLERIA AINO
Mechelininkatu 17 B, 00100 Helsinki
avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-18, sopimuksen mukaan ja taiteilijapäivinä


METSÄÄN MENTIIN

Terhi Käpyaho, Heli Mustonen, Sirpa Räisänen, Arja Seppänen
12.11.-19.12.2016

metsaan-mentiin-2016

avajaiset-galleria-aino-1

Kolme kuvanveistäjää – Edouard Agajan –
Ossi Somma – Mauno Kivioja

Galleria Aino 8.7.-31.7.2016

somma-kivioja-agajan-1

Ossi Somma CV

Mauno Kivioja CV

Edouard Agajan – näyttelyteksti

TEOSLUETTELO – HINNASTO


Taiteesta nauttiminen sekä taiteen tekeminen vaikuttavat myönteisesti terveyteen. Museoissa ja taidenäyttelyissä käynnit edistävät hyvinvointia ja avaavat mieltä. Ihminen on kokonaisuus ja sen vuoksi taide on tärkeä osa Aino Klinikoiden hyvinvointipalveluita.

Galleria Aino perustettiin vuonna 2002. Se toimii Metsäkansan Ainolassa Valkeakoskella ja vuodesta 2007 lähtien myös Helsingin Mechelininkadulla. Galleria Aino esittelee yli 50-vuotiaiden taitelijoiden töitä. Galleria haluaa korostaa taiteen tekemisen kypsymistä iän mukana – ikä lisää elämän kokemukseen perustuvaa oivallusten syvällisyyttä.

Galleria Ainon avajaistaiteilija oli Ida Somma, joka loi täydellisen taiteilija-uran 75 ikävuoden jälkeen. Muista esillä olleista taiteilijoista mainittakoon Marja-Liisa Mäki-Penttilä, Riitta Mäkelä, Marja-Liisa Pitkäranta, Seija Rusko, Tarja Rusko, Mauno Kivioja, Hannu Teriö, Liisa Juhantalo sekä Kyllikki Paananen. Valkeakosken Galleria Aino juhli kesällä 2012 kymmenvuotista toimintaansa Ida Somman näyttelyllä.

Taide on vahvasti läsnä myös Metsäkansan Ainolan pihapiirissä. Tulijaa tervehtivät Mauno Kiviojan veistokset. Pääsisäänkäynnin tasanteelle on rakennettu puolikas klassista labyrinttia, jossa kulkeminen tasapainottaa mieltä. Piha-alueella Helena Kantinkosken suunnittelema Zen-puutarha kutsuu rauhoittumaan ja Marianne Pradon pitkospuulabyrinttia voi kulkea yhdessä ystävän kanssa.