Personnel

An introduction of our staff in English is under construction!

Leena Larva on naistentautien erikoislääkäri ja Aino Klinikat Oy:n toimitusjohtaja. Hänen osaamisalueitaan ovat erityisesti ihmisen ikääntyminen ja sen aiheuttamien oireiden, kuten naisilla vaihdevuosien, hoito sekä vanhenemisongelmat sekä lantionalueen kiputilat.

Leena Larva erikoistui synnytyksiin ja naistentauteihin 1989 Tampereella. Yksityislääkärinä hän on toiminut Helsingissä, Tampereella ja Valkeakoskella. Omalla äidillä diagnosoitu osteoporoosi herätti kiinnostuksen vanhenevan ihmisen muutoksiin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Myöhemmin mielenkiinnon kohteiksi tulivat myös lantion alueen psykosomaattisten kipujen diagnosointi ja hoito.

Kiinnostus johti vuonna 1994 julkaistuun videoon ”Vaihdevuodet – täyttä elämää”, johon Leena Larva dokumentoi kymmenen naisen haastattelun siitä, miltä vuosien mukanaan tuomat muutokset tuntuvat. Video editoitiin myöhemmin materiaaliksi Leena Larvan kirjoittamaan naisen ikääntymistä käsittelevään tietokirjaan ”Ikinainen” (Pohjoinen 1997).

”Ikimies” (Otava 2004) syntyi yhteistyössä Heikki Takalan kanssa. Myös sen pohjalla on ikääntyvien miesten haastatteluista kertynyt materiaali ja siitä syntynyt video ”Ikimies”. Kirja on keski-ikäisen miehen helppolukuinen, elämänläheinen, uusia ideoita tarjoava ja positiivinen henkiinjäämisopas.

Leena Larva syntyi Helsingissä ja eli lapsuutensa ja nuoruutensa Mouhijärvellä, Selkeellä. Leena Larvan isän suku sijoittuu Metsäkansan Ainolan maisemiin. Ainolassa kiteytyvät Aino Klinikoiden palvelut ja hoitofilosofia. Leena Larvan sujuva venäjän kielen osaaminen ja kiinnostus taiteisiin ovat perua ensimmäisestä avioliitosta pietarilaisen kuvanveistäjä Eduard Agajanin kanssa.